Pojišťovací svalnatý superhrdina míří do Česka!

Led 19, 2023

PREMIUM Insurance Company Limited, nová pojišťovací a také zajišťovací společnost právě vstupuje na český trh. Udělení potřebného povolení ze strany České národní banky se aktuálně očekává v řádu pár měsíců. Původně britská banka, která po BREXITu přenesla svoji centrálu na Maltu, aby neztratila přístup k jednotnému evropskému trhu, již pět let působí u našich slovenských sousedů jako PREMIUM Poisťovňa, pobočka poisťovne z iného členského štátu. Naši sousedé pojišťovnu znají jako experta na pojištění majetku firem a podnikatelů. Nabízí také online produkty: třeba krytí rizik – typu „all risks“ nebo „šití“ pojistných produktů podnikatelům na míru. Portfolio firmy nabízí rovněž živelní pojištění nebo rozšířené pojištění přepravovaného zboží, profesní pojištění proti způsobené škodě a pojištění přerušení provozu. Jen v loňském roce dokázala tato slovenská pobočka pojišťovny překročit svůj obrat částkou 23 milionů EUR, takže jí patří pevné místo mezi pojišťovnami na slovenském trhu. Pojišťovna je rozhodně schopná nabízet své služby v řadě států Evropské unie včetně České republiky.

Podle magazínu O Pojišťovnictví je devizou PREMIUM Insurance Company Limited hlavně know-how, opřené o specialisty, kteří na trhu působí i čtvrt století! Mezi profesní matadory patří také ing. Jan Klíma, který se stal zplnomocněným zástupcem pojišťovny pro Českou republiku. Brzy po studiích zahájil roku 2003 profesní kariéru u Allianz pojišťovny, v roce 2008 přešel do České pojišťovny, kde měl na starost korporátní pojištění. Již o čtyři roky později si rozšiřoval obzory v pozici vedoucího technických a speciálních rizik, aby vystoupal až ke specializaci broker relationship manager. Autorizovaným zástupcem PREMIA se stal v roce 2020, aby připravil kompletní produktové portfolio pro korporátní pojištění na českém trhu a navázal spolupráci s českými makléři. Své úsilí v uplynulých letech vynaložil vytvoření plnohodnotné pobočky disponující veškerým zázemím na území České republiky.

PREMIUM Insurance Company Limited vznikla roku 2015 na Gibraltaru, který spadá pod území Velké Británie. O rok později společnost dosáhla na licenci umožňující poskytování pojištění a zajištění, přičemž začala získávat na trhu velmi dobré renomé. V roce 2019 zasáhl do působení PREMIA nečekaně BREXIT. Společnost pak přenesla svoji centrálu do Maltské republiky kvůli působení na evropských trzích. Nyní chystá pobočku také v České republice. Lze očekávat, že si rychle získá pozici nadupaného giganta odpovídajícího komiksovým superhrdinům, alespoň podle hodnocení, která pověst firmy provázejí.