ERGO pojišťovna: Starý vlastník, nové jméno!

Pro 5, 2022

ERGO pojišťovna ke Dni vzniku samostatného československého státu, 28. říjnu 2022, změnila jméno a stala se SV pojišťovnou. Rozhodl tak její nový majitel, německá finanční skupina S.V. Holding AG, sídlící v Drážďanech. Německá finanční skupina přitom získala ERGO pojišťovnu v listopadu 2021.

Pro zákazníky se ovšem nic zásadního nemění: Veškeré smluvní obsahy a podmínky pro klienty zůstávají beze změny. Od novinky se očekává celá řada výhod. Spolupráce s německými spořitelnami Sparkassen umožní pojišťovně rozšířit svou nabídku a posílit distribuční síť i zapojit moderní technologie do svého klientského servisu.

Přejmenovaná pojišťovna se může pochlubit portfoliem asi osmi set tisíc klientů a předepsaným pojistným ve výši šest set milionů korun za rok. Jaké má pojišťovna dlouhodobé zaměření? Soustředí se na úže specializované produkty – například pojištění prodloužené záruky nebo zdravotní pojištění pro cizince. Vedle toho ovšem nechybí ani nabídka standardního pojištění: cestovní pojištění, pojištění odpovědnosti, úrazové a majetkové i životní pojištění.

Ergo kladívko, produkty nově pojmenovaná SV pojišťovna distribuuje prostřednictvím obchodních zástupců a makléřů, Vojenské zdravotní pojišťovny České republiky, sítě obchodů PLANEO Elektro i dceřiné společnosti SV Pro-finance (dříve ERGO Pro) atd.

Nový držitel pojišťovny, S.V. Holding AG. vlastní také společností Sparkassen-Versicherung Sachsen Lebensversicherung AG a Sparkassen-Versicherung Sachsen Allgemeine Versicherung AG.